Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

     Σχολικοί  αγώνες   2016
                         

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωση   της  σχολικής χρονιάς διοργανώθηκαν  από το γραφείο φυσικής αγωγής Ν. Ηρακλείου, οι σχολικοί αγώνες αθλοπαιδειάς για τα δημοτικά σχολεία. Το σχολείο μας συμμετείχε σε όλα σχεδόν τα αθλήματα ξεκινώντας με τους αγώνες ποδηλασίας  όπου εκπροσωπήθηκε επάξια από δύο μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό ολοκλήρωσαν με επιτυχία την διαδρομή.       
                                                                                                                         
                                     
Στη συνέχεια σειρά είχαν τα ομαδικά αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης. Το σχολείο συμμετείχε με δύο ομάδες στην καλαθοσφαίριση αγοριών και δύο ομάδες  πετοσφαίρισης, μία κοριτσιών και μία μεικτή. Οι αγώνες διεξήχθησαν με την μορφή τουρνουά σε ομίλους όπου τα παιδιά έπαιξαν  με 4 διαφορετικά σχολεία. Να σημειώσουμε ότι η μία από τις δύο ομάδες της καλαθοσφαίρισης τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο που συμμετείχε. Όλα   τα παιδιά χάρηκαν το παιχνίδι και έβαλαν τα δυνατά τους για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ακολούθησαν οι αγώνες στίβου.Οι μαθητές μας συμμετείχαν σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Παγκρήτιο Στάδιο κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μια πολύ ζεστή ημέρα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πραγματικά την αίσθηση των αγώνων στίβου, συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις και πετύχαν και την κατάκτηση  της 3ης θέσης στο άλμα σε ύψος αγοριών.
Την σκυτάλη στην συνέχεια πήραν οι κολυμβητές μας οι οποίοι μας χάρισαν χαμόγελα με την κατάκτηση της 1ης θέσης στα 100μ. ελεύθερο και την 3η θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ50 μέτρα ελεύθερο αγοριών.

Τέλος να αναφέρουμε την συμμετοχή μαθητών του σχολείου μας στον 29ο Κορακοβούνιο Δρόμο όπου παρά τον κακό καιρό τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ όρεξη και διακρίθηκαν ιδιαίτερα, τόσο για την μεγάλη συμμετοχή στον δρόμο 500μ. για τις ηλικίες  Α΄ έως  Γ΄ τάξη, όσο και για τα αποτελέσματα όπου πήραν την 1η  και 3η  θέση στα αγόρια και την 3η  θέση στα κορίτσια.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας που αγωνίστηκαν με όρεξη και ενθουσιασμό.!!