Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 Η ΑΜΚΕ Ψυχοκοινωνικής Στήριξης “Η ΑΡΩΓΗ” στα πλαίσια στήριξης της κοινωνίας της Κρήτης στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, ενημερώνει τη λειτουργία δωρεάν προγράμματος ψυχοκοινωνικής υποστήριξης βάσει της έγκρισής σκοπιμότητας Γ3β/Γ.Π.οικ.77463-2/12/2020 του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 εξειδικευμένους Ψυχολόγους και 1 Κοινωνικό Λειτουργό και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Κρήτης.

Οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γίνονται τηλεφωνικά και μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας (Skype, Whats appMessengerViber, Zoom) τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες:

·  του γενικού πληθυσμού της Κρήτης που αισθάνονται στρες, άγχος, κόπωση, burn out, φόβο, μοναξιά

·  σε άτομα που βιώνουν θλίψη, δυσκολία στον ύπνο, κρίσεις πανικού καθώς και δυσκολία στις εργασιακές και διαπροσωπικές τους σχέσεις.

·  σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα και χρόνιες παθήσεις (όπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κ.α) και οι οικογένειες αυτών ή οι φροντιστές τους.

·  σε εργαζόμενους της πρώτης γραμμής από όλους του Δήμους της Κρήτης (υγειονομικό προσωπικό, ΒΣΣ, ΕΚΑΒ, οδηγοί ΜΜΜ, σώματα ασφαλείας κτλ)

·  σε ασθενείς με COVID-19 καθώς και το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να:

1. επικοινωνούν στο 6943071377 Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ – 18:00μμ,

2. στείλουν μήνυμα στο arogicovid@gmail.com,

3. συμπληρώνουν φόρμα ενδιαφέροντος στην σελίδα www.arwgi.gr με το ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος.