Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ"

Πότε θα διεξαχθεί;

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ορίστηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.
Πού και πώς θα διεξαχθεί;

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί όπως και το 2023, ηλεκτρονικά, σε επιλεγμένα κέντρα τα οποία θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδα της ΕΜΕ. Σε κάθε κέντρο θα οριστεί συντονιστής.

Διευκρίνηση: Τα εξεταστικά κέντρα αφορούν μόνο την διαχείριση των συμμετοχών και των συνδρομών, όπως και την διανομή των περιοδικών όταν αποσταλούν. Η συμμετοχή όπως και πέρυσι θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από το σπίτι.

Ποιοι συμμετέχουν;

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» μέχρι και 4 Μαρτίου 2024. Εάν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, αλλά δικαιολογημένα αδυνατεί να καταβάλει τη συνδρομή για το περιοδικό τότε, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής του διαγωνισμού, ο μαθητής εγγράφεται δωρεάν στην κατάσταση συμμετεχόντων στο εξεταστικό κέντρο που έχει επιλέξει. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Πώς θα πραγματοποιείται η εγγραφή συνδρομητή στο περιοδικό;

Η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά μέσω του κέντρου που επιλέγει ο/η μαθητής/τρια. Ο/Η μαθητής/τρια θεωρείται εγγεγραμμένος/η μόνο όταν έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του/της για το περιοδικό, που είναι 10€. Οδηγίες για τον τρόπο εξόφλησης του ποσού θα σας σταλούν με email μετά τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας συμμετοχής.
Οι εγγραφές ξεκινούν στις 30 Δεκεμβρίου 2023 και ολοκληρώνονται στις 4 Μαρτίου 2024. Μαθητής/τρια που δεν έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του μέχρι τις 4 Μαρτίου 2024 δε θα μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.