Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το σχολείο μας θα συμμετάσχει στην πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος «Τσάντα στο σχολείο» ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο  16 & 17 Δεκεμβρίου.
Σκοπός του προγράμματος είναι όλες οι μαθητικές τσάντες να παραμείνουν στο σχολείο για ένα ή δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα και οι μαθητές/τριες να νιώσουν ελεύθεροι και δημιουργικοί χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και χωρίς άγχος.
Γνωρίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία όμως περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα κι εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση, αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στη μελέτη των παιδιών σας.
Κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης, μα… πάνω απ’ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας και εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά, μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του προγράμματος.
Λεπτομερείς οδηγίες θα δοθούν από τους δασκάλους των τάξεων