Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Διαγωνισμός υγιεινού γλυκού

Η Στ’ τάξη δημιούργησε και πάλι, αυτή τη φορά γλυκά ψυγείου με αγνά και όσο γίνεται πιο αθώα και υγιεινά υλικά. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, οι μαθητές έβαλαν σε εφαρμογή τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς δίνουμε οδηγίες για μια συνταγή, αλλά και πώς δημιουργούμε μια διαφημιστική αφίσα για να προωθήσουμε όσο καλύτερα γίνεται ένα προϊόν. Ο συνδυασμός των παραπάνω οδήγησε στη διεξαγωγή του 1ου διαγωνισμού υγιεινού γλυκού του σχολείου μας.

Οι μαθητές, δουλεύοντας ομαδικά, ερεύνησαν, πειραματίστηκαν και κατέγραψαν την συνταγή που επέλεξαν να παρουσιάσουν στον διαγωνισμό, δημιούργησαν αντίστοιχη αφίσα-διαφήμιση για το γλυκό τους και εκτέλεσαν την συνταγή στον χώρο του σχολείου, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής. Έπειτα, μαζεύτηκαν όλοι μαζί και οργάνωσαν τον πάγκο τους δίνοντας έμφαση στον στολισμό και την όμορφη παρουσίαση του προϊόντος τους.

Η κριτική επιτροπή του σχολείου, η οποία αποτελούταν από τον διευθυντή μας κ. Νίκο Αντωνόπουλο, την υποδιευθύντριά μας κα Ελένη Καπετάνιου, καθώς και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κυρίες Ελένη Παπαδοπούλου, Μαρία Καλαθάκη, Ειρήνη Τσαϊμά, Σοφία Παπαδάκη, Χριστίνα Σμαροπούλου και Δέσποινα Κοκοτάκη, γνωστούς γευσιγνώστες με ιδιαίτερα ευαίσθητους ουρανίσκους, πέρασαν από όλους τους πάγκους και δοκίμασαν απ’ όλα τα γλυκά.

Η τελική απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς όλες οι δημιουργίες ήταν εξαιρετικές σε γεύση, εμφάνιση και ποιότητα. Η πρώτη θέση, ωστόσο, πήγε στην ομάδα που δημιούργησε ένα άκρως υγιεινό και γευστικό μπισκότο ενέργειας με χουρμάδες, κακάο, μέλι και βρώμη.

Αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο στα μέλη της ομάδας που έλαβε την πρώτη θέση, αλλά σε όλους του συμμετέχοντες που με την δημιουργικότητα, την όρεξη και την συνεισφορά τους, φρόντισαν για την απόλυτη επιτυχία της δράσης.

Σήμερα μικροί και μεγάλοι φύγαμε λίγο πιο γεμάτοι από το σχολείο (σε αισθήματα, εμπειρίες, αλλά και πόντους στην περιφέρεια…). Τα βιωματικά μαθήματα τελικά είναι τα πιο… χορταστικά!