Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών όλων των τάξεων, με την επιμέλεια των γυμναστών μας και με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η Α΄ και η Β΄ τάξη παρέμειναν στο χώρο του σχολείου και επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Όλοι μαζί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα σ΄ ένα πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και αγάπης για τον αθλητισμό.



Η Γ΄ και η Δ΄ τάξη επισκέφθηκαν το πάρκο Ευκάλυπτος, που βρίσκεται στο Κομμένο Μπεντένι, ανάμεσα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με διάφορες φυσικές δραστηριότητες και πέρασαν ευχάριστα, ένα δημιουργικό, αθλητικό πρωινό με ποικίλα παιχνίδια και δράσεις.



Η Ε' και η ΣΤ' τάξη επισκέφθηκαν το γήπεδο ΠΟΑ και πήραν μέρος σε μια σειρά από παιχνίδια και αθλήματα, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.