Στις 17 Οκτωβρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο ΔΙΓΕΝΑΚΗ , μια εμπειρία που συνδύασε τη μάθηση με τη διασκέδαση. Η επίσκεψη είχε ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και να κατανοήσουν την αξία της τοπικής γεωργίας και παραγωγής.
Αρχικά, οι μαθητές έκαναν μία αναδρομή στο παρελθόν με παιγνιώδεις και βιωματικές δράσεις και έμαθαν για την θέση του οίνου στην αρχαία Ελλάδα.
Έπειτα ξεναγήθηκαν στον αμπελώνα. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αμπέλια, να μάθουν για τη σημασία του κλίματος και του εδάφους στην καλλιέργειά τους. Επίσης έμαθαν για τη διαδικασία του τρύγου και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να μαζευτούν τα σταφύλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το εσωτερικό του οινοποιείου, όπου είδαν από κοντά τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής του κρασιού μέχρι την εμφιάλωση.
Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να μάθουν για την παραγωγή του κρασιού και να εκτιμήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό που συνδέονται με αυτήν.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ευαγγελία Ορφανουδάκη για τη συγκεκριμένη δράση και το Οινοποιείο Διγενάκη για τη φιλοξενία.