Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης 11 -13 Οκτωβρίου



Η αγαπημένη μας μασκότ, Γεώφιλος, δημιούργημα των μαθητών/τριών μας από τις περυσινές μας δράσεις σήμανε την έναρξη της συνάντησης με το τραγούδι του. Οι μαθητές/τριες τους σχολείου μας, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια με θέμα την ανακύκλωση.





Τα παιδιά της Στ’ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν έναν τουριστικό οδηγό της πόλης μας, ο οποίος παρουσιάστηκε στο εργαστήριο μας. Κάθε χώρα επίσης παρουσίασε τον δικό της οδηγό, με σκοπό να τους εντάξουμε στις φετινές μας δράσεις.




Την επόμενη μέρα οργανώσαμε μια επίσκεψη στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανωγείων, όπου είδαμε τις δράσεις που γίνονται για την ευαισθητοποίηση και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και  αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι του βοσκού, παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών παιχνιδιών και επίσκεψη στο σπήλαιο Σφενδόνη.



Η τελευταία μέρα της συνάντησης μας ξεκίνησε με μια ξενάγηση στα τείχη του Ηρακλείου, όπου περπατήσαμε και παρουσιάσαμε την ιστορία τους μέσα στα χρόνια. Στον παλιό ζωολογικό κήπο της πόλης μας, παίξαμε ένα κυνήγι θησαυρού, όπου κάθε ομάδα έβρισκε ένα κομμάτι παζλ, τα ενώσαμε και φτιάξαμε ένα μήνυμα. Το μήνυμα του Γεώφιλου.


Όλοι εμείς οι «Μικροί πράσινοι ήρωες» δημιουργήσαμε, παίξαμε, περπατήσαμε, μάθαμε, συνεργαστήκαμε, είδαμε, τραγουδήσαμε. «Tη γη μας την προσέχουμε, αυτός θα είν’ ο σκοπός μας, η φύση μας, η θάλασσα είναι ο θησαυρός μας!!!».