Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

«Οι μικροί πράσινοι ήρωες», εν δράσει ξανά..

Συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης 11 με 13 Οκτωβρίου

    Μετά τις συναντήσεις μας την περυσινή σχολική χρονιά, στην Οστράβα της Τσεχίας και στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας, από της Τσεχία, την Κροατία, την Εσθονία και την Σλοβενία, στο δικό μας σχολείο.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου

    Η αγαπημένη μας μασκότ, Γεώφιλος, δημιούργημα των μαθητών μας από τις περυσινές μας δράσεις σήμανε την έναρξη της συνάντησης με το τραγούδι του...

    Οι μαθητές του σχολείου μας, παρουσιάζουν θεατρικό δρώμενο και τραγούδια: 



    Τα παιδιά της ΣΤ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν έναν τουριστικό οδηγό της πόλης μας, ο οποίος παρουσιάστηκε στο εργαστήριο μας. 





    Κάθε χώρα επίσης παρουσίασε τον δικό της οδηγό, με σκοπό να εντάξουμε στις φετινές μας δράσεις, τον πράσινο τουρισμό - ιδέες και τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, με το μικρότερο δυνατόν οικολογικό αποτύπωμα στη γη...



Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

    Την επόμενη μέρα, οργανώσαμε μια επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων όπου είδαμε τις δράσεις που γίνονται για την ευαισθητοποίηση και ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.


Επίσκεψη στο σπίτι του βοσκού:


Επίσκεψη και παρουσίαση της ιστορίας του σπηλαίου Σφενδόνη:



Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

    Η τελευταία μέρα της συνάντησης μας ξεκίνησε με μια ξενάγηση στα τείχη του Ηρακλείου, όπου περπατήσαμε και παρουσιάσαμε την ιστορία τους μέσα στα χρόνια. 



    Στον παλιό ζωολογικό κήπο της πόλης μας, παίξαμε ένα κυνήγι θησαυρού όπου κάθε ομάδα έβρισκε ένα κομμάτι παζλ, τα ενώσαμε και φτιάξαμε ένα μήνυμα... Το μήνυμα του Γεώφιλου: 








Όλοι εμείς οι «Μικροί πράσινοι ήρωες» δημιουργήσαμε, παίξαμε, περπατήσαμε, μάθαμε, συνεργαστήκαμε, είδαμε, ακούσαμε, τραγουδήσαμε...