Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

 

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετάσχει στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη-Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.



Πέντε μαθητές της Στ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη με τις δασκάλες και τους γονείς τους, να εξερευνήσουν την Πόλη και τις μνήμες της, και να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας σε αυτή την μοναδική διοργάνωση με πανελλαδική συμμετοχή, παρουσιάζοντας την εργασία που ετοίμασαν οι ίδιοι και οι συμμαθητές τους.



Η εργασία αυτή είχε τίτλο "Το Μεγάλο Κάστρο: Μια πόλη μες στον χρόνο", και πραγματευόταν την παρουσία της πόλης του Ηρακλείου στο χώρο και το χρόνο, μελετώντας τα μνημεία της και την εξέλιξή τους από το παρελθόν στο παρόν, δηλαδή από την περίοδο των διαφόρων κατακτητών της, Αράβων, Ενετών και Οθωμανών, μέχρι το σήμερα.



Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν πλέον στην Πόλη. Η παρουσία του σχολείου μας ήταν τόσο δυνατή κι επιβλητική που, όχι μόνο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά παράλληλα συγκίνησε κι ενθουσίασε κοινό, διοργανωτές και συνέδρους. 



Η εμπειρία για τα παιδιά και τις οικογένειές τους ήταν μοναδική κι εμείς οι δάσκαλοί τους τούς ευχόμαστε αυτό να είναι το πρώτο συνέδριο από τα πολλά στα οποία θα συμμετέχουν στο μέλλον.