Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επιμορφωτική Δράση - Συναισθήματα και συμπεριφορές μαθητικού πληθυσμού: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/04/2024

46ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Συναισθήματα και συμπεριφορές μαθητικού πληθυσμού: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου 

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται συχνά να διαχειριστούν προβλήματα συμπεριφοράς του μαθητικού πληθυσμού, όπως η επιθετικότητα και η αντικοινωνική συμπεριφορά. Δεδομένου ότι έρευνες που μελετούν τη συμπεριφορά των γονέων αναδεικνύουν ότι η προσαρμογή των παιδιών επηρεάζεται σημαντικά από τις γονικές πρακτικές, καθίσταται αναγκαία η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διευκολύνουν την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών και μαθητριών τους στο σχολικό περιβάλλον.  

Ο σκοπός της επιμόρφωσης είναι να κατανοήσουν οι εκπαιδευτικοί τον ρόλο των γονέων στην ανατροφή στις συναισθηματικές ικανότητες και στη συμπεριφορά των παιδιών και να ασκηθούν σε πρακτικές καλλιέργειας κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων του μαθητικού πληθυσμού.

Στην επιμόρφωση είναι προσκεκλημένη η Δρ. Αικατερίνη Βάσιου, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα παρουσιάσει εισήγηση, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στις συναισθηματικές ικανότητες και στη συμπεριφορά του μαθητικού πληθυσμού».

Επίσης, θα υλοποιηθεί εργαστήριο, με θέμα «Κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες μαθητικού πληθυσμού μέσω αξιοποίησης παραμυθιού». Το εργαστήριο θα υλοποιήσει η Σμαροπούλου Χριστίνα, Εκπαιδευτικός, Υποψήφια Διδάκτωρ του ΠΤΔΕ.

Στο τέλος της επιμόρφωσης, θα δοθεί στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες βεβαίωση παρακολούθησης.